5 de febr. 2019

La Guerra de Successió

El  dia 1 de febrer de 2019 vam anar d'excursió al Born perquè estem treballant el tema de la Guerra.
Hem parlat de totes les guerres, però a aquesta excursió ens han explicat informació sobre la Guerra de Successió.

Vam estar passejant pel carrer mentre que el guia ens explicava coses interessants sobre la Guerra de Successió a Barcelona.

El  primer que ens va explicar va ser quan encara erem dins del museu. Allà vam aprendre qui era Carles d'Austria i Felip d'Anjou, i les dates de la guerra (1701-1714).

Quan vam sortir ens va explicar que a Moragues li van tallar el cap i el van penjar dins d'una gàbia davant de la porta d'entrada a Barcelona, per tal que la població fos conscient que s'havia de fer cas del que deia Felip.

Després vam anar a la plaça del Palau i ens va ensenyar una foto del Palau com era abans de que es cremés i ens  ha dit que hi havia un pont que passava per totes les cases, des del palau fins arribar a l'església de Santa Maria del Mar.

Després vam esmorzar darrere de l'església i a continuació vam anar a veure-la per dins, ens va explicar les coses que hi havia i perquè servien, ens va ensenyar els vitralls i altres detalls.

Després vam sortir per una altra porta i vam anar a una mena de plaça on hi havia un escrit que deia:"Al fossar de les moreres no s'hi enterra cap traïdor fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor".

I per últim vam anar al mercat del Born, ens va explicar com eren les cases de l'època, vam poder veure els carrers.
Quan vam sortir vam anar cap a l'escola, ja s'havia acabat l'excursió!

Text escrit per Joel, Ian, Caterina i Yaiza.

Guerra Successió