El passat 20 de Novembre, els i les alumnes de cinquè vam realitzar una pràctica de laboratori a l'IES Front Marítim, amb l'ajuda de la professora LLum Romero. Entre tots i totes vam contestar la pregunta :
"Qui fa els forats del pa?"
Primer vam recordar allò que sabíem sobre el pa i la seva fabricació. Aqui tenim algunes de les vostres respostes al qüestionari:
QUINA COMPOSICIÓ TÉ EL PA?
"Farina, aigua, llevat i additius (sal i/o sucre)" (Sergi Membrado)
COM ES FA EL PA?
"S'han de barrejar els components, es deixa fermentar la massa durant 1 a 3 hores i després es dona forma a la massa i es posa al forn."(Martí Alós).
QUINA DIFERÈNCIA OBSERVEM ENTRE EL PA FET AMB LLEVAT I EL PA FET SENSE LLEVAT?
"Quan es posa llevat s'infla, però quan no en poses es queda dur i no s'infla." (Candela Gassol).
EXPERIMENTEM: Recipients coberts amb globus.
"El que s'infla té llevat. El que no s'infla no té llevat." (Aachor Bouadid).
CONCLUSIÓ:
"Els llevats reaccionen químicament amb la farina, desprenent un gas que infla la massa i fa que el pa quedi ple de bombolles". (Oriol Robles).
I ara... Contesteu a aquestes preguntes:
1)Quin tipus d'organismes són els llevats?
2)A quins ambients us sembla que poden viure els llevats?
Esperem els vostres comentaris!
4 comentaris:
A mi em va agradar anar al laboratori i vaig aprendre coses que no sabia.
Gràcies pel teu comentari, Guillem. La propera vegada, però, posa el teu cognom també... En tenim dos Guillems a la classe! Sabries ara contestar a alguna de les preguntes sobre els llevats que us proposo al final? Som-hi!
Imma
l´institut front maritim es el millor!!!!!!!!!!!!!!
viva el from maritim
Publica un comentari a l'entrada