16 de nov. 2016

Verema a Can Deu!!!!!!

El divendres 10 de novembre, tan a la classe de 5è com la de 6è de l’escola de La Mar Bella, vam anar a fer una excursió de tot el dia a la masia de Can Deu (Sabadell).
Primer vam esmorzar i després ens vam dividir en les dues classes, vam fer dos recorreguts diferents.   El recorregut de sisè va començar amb una visita guiada per la masia, en canvi els de cinquè van baixar a l’hort i van aixafar raïm amb els peus. D’allà va sortir un suc que es diu most.
Mentrestant, els de sisè estàvem a l’antic estable convertit en museu; estava ple d’objectes per la verema. També vam veure la cuina de la masia on hi havia tot el mobiliari de l’època i també un forn gegant per fer el pa.
Més tard, vam fer canvi de recorregut; els de dins la masia ara sortíem a l’exterior i a l’inrevés. A l’exterior veiem com es feia el vi, coneixíem la història del mas, descobíem la utilització i aprofitament dels fems.... Quan vam trepitjar el raïm el vam trobar tou, fred, llefiscós, pastós i tot el que us vulgueu imaginar que acabi en  “–os” menys deliciós. Tot i així vas ser molt divertit, entretingut i distret.
Per cert, al final, el most estava molt bo!!!!! 
Text fet per Andreu Alós i Amandine Comos de 6è
Fotos realitzades per Maria Solà
https://photos.google.com/share/AF1QipPiwReJPLUeNo6jDb_VYWfKMJiE0XVoYg1Bche3pDYUlG9nMpVRtNntAaN7Ftk-uQ?key=OGlfVFNhamN1eEJaSTBaZm1zdGdHWFlUNlBPOUZB
Aquí podeu veure la resta de les fotografies!!!!