21 de gen. 2019

Voleu tocar el gamelan?

El divuit de gener vam anar al museu de la música a tocar el gamelan. Vam sortir de l'escola a les 9:25h. Vam anar amb autobús. 
Quan ja estàvem allà, va venir un monitor que es deia Pau i ens va estar guiant durant tot el taller. Vam anar a una sala tancada plena d'instruments que formen el gamelan. Els instruments eren grans com els gongs verticals i els gongs horitzontals, els metalòfons de làmines i els diferents tipus de tambors. Aquest instrument ve de Bali , Indonèsia. Els instruments estàven molt ben decorats: els colors dels metalòfons eren grocs, blaus i vermells. Els gongs horitzontals eren daurats i els verticals negres. Pel que fa al martellet, era de fusta amb forma de banya de bou. Antigament s'utilitzava les banyes d'aquest animal per a poder tocar el gamelan.
Vam estar una estona tocant els instruments segons el ritme que ens marcava en Pau i va ser molt divertit però era difícil ja que havies d'estar molt atent per no perdre la coordinació.
Com a curiositat, a Bali no tenen el nostre sistema de notes, ells en tenen cinc: Dang, Deng, Ding, Dong i Dung, tal com sona el gamelan.
Després de fer aquest taller tant xulo, ja era hora de tornar a l'escola, ho vam fer amb autobús un altre cop. Abans, ens vam fer una foto amb en Pau per tenir un record.
Aconsellem a tothom que aneu a l'Auditori i feu aquest taller!!
Text escrit per la Romana i l'Adrián de 5è
Fotografies realitzades per en Nil de 5è

Taller gamelan